Роми отиват на съд след нападение над полицаи

Те бутали полицаите, използвали нецензурни думи и хвърляли камъни по тях

Роми отиват на съд след нападение над полицаи | StandartNews.com

Четирима роми от град Стамболийски ще се сдобият с обвинения днес заради конфликт с полицаи, станал в деня на изборите.

При сблъсъците пострадаха двама полицаи. Четиримата са задържани за 72 часа. Срещу единия от тях обвинението е за това, че е попречил на органите на реда да си изпълняват задълженията. Другият задържан е с множество криминални прояви не само у нас, но и в чужбина.

"Моторист първоначално се подчинява и спира на проверка, полицейските служители отиват до него, легитимират се и го приканват да предостави документи. В този момент лицето побягва, полицаите предприемат преследване. Бягайки по улицата на нея седи 35-годишно лице, което, виждайки един от двамата полицаи, му нанася удар с ритник в крака и го поваля на земята. Вторият полицай идва, за да окаже помощ на колегата си и 35-годишното лице нанася множество удари и по двамата полицейски служители", заяви пред БНТ районният прокурор на Пловдив Петър Петров.

По думите му от близките къщи се събират около 40-50 души, като най-активни са били жена на 54 години и 33-годишен мъж, които са бутали полицаите, използвали са нецензурни думи и са хвърляли камъни по тях.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай