Неделя,

Родители се оплакват, че полицаи са били децата им

От: Редактори, кадър бТВ -
313
Родители се оплакват, че полицаи са били децата им
A
A
A

Родители се оплакаха, че синовете им са станали жертва на полицейско насилие. Момчетата твърдят, че на 12 юни са били бити от униформени. Те са задържани след сигнал, че са насочвали оръжие срещу хора, чакащи на спирка, за което „Стандарт“ вече съобщи.

Впоследствие се оказва, че пистолетите не са истински. Момчетата са на 18 и 19 години. От МВР съобщават, че те са задържани с помощни средства – белезници, а в хода на полицейската проверка у единия от тях е намерен пневматичен пистолет, реплика на боен пистолет „Глог”, а в другия – електрошок.

„Синът ми в момента е в психическо и физическо разстройство. Чувства се потресен от случилото. В ареста никой не е обърнал внимание, че той е с тежка операция на гръбначния стълб, след спортен инцидент – той е ски състезател”, каза бащата на едното момче Кирил Ляпев пред бТВ.

Според родителите, момчетата са стояли в колата и са разглеждали пистолети-играчки. Той е категоричен, че не са насочвали псевдооръжията  към хора на улицата. След което е последвала проверка на полицаи.

„В момента, в който излизат от колата, започват да им се нанасят удари. Съпротива не е имало, затова държа МВР да извадят кадри и да покажат какво се е случило. Единият полицаи блъска и удря Крис, момчето е с яка – видимо е, че има някакъв проблем. Това са оръжия с пластмасови съчми. Те си слагат мишена и си стрелят, нито е бойно оръжие, нито е противозаконно”, допълни бащата на другото пострадало момче.

Адвокатът на момчетата е категоричен, че има превишаване на полицейските правомощия при задържането.

„Имаме повдигнато обвинение за хулиганство по отношение на Кристиян, който реално си е играл с пистолета в колата. Явно съвестен гражданин се е обадил на 112 и е предупредил за момче с оръжие, а полицията е реагирала първосигнално – дошли са пет патрулки и два мотора”, заяви адв. Николай Петров.

От МВР твърдят, че при ареста на момчетата не е употребявана физическа сила.


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com