Ревнив съпруг преби жена си и се самоуби

Ревнив съпруг преби жена си и се самоуби  | StandartNews.com

Благоевград. Семейна трагедия потресе сатовчанското село Вълкосел. В понеделник в 23,40 часа 32-годишният Юсеин Яхов за пореден път пребил 28-годишната си жена Мевдет. След това излязъл с колата си извън селището и се прострелял в главата с газов пистолет. Съселяни открили безжизненото тяло и подали сигнал в полицията. Юсеин е намерен мъртъв на предната седалка в лекия му автомобил „Ситроен".

„Имало е неразбирателство между съпрузите, възможно е да става въпрос за ревност от съпруга към съпругата му. Жената бе в посттравматичен шок от случилото се, не бе на себе си. Назначени са експертизи, ще се направи аутопсия на трупа", каза шефът на областната дирекция на МВР в Благоевград комисар Георги Костов. 

Мевдет е транспортирана до МБАЛ „Иван Скендеров" в Гоце Делчев. „Беше в безсъзнание, но бързо се съвзе. В момента е контактна, настанена е в хирургично отделение. Има хематоми на лицето и рамото. Скенерът не показа счупвания. Скоро ще я изпишем", заяви директорът на здравното заведение д-р Мария Радойкова.

Според жители на Вълкосел съпрузите, които имат две малки деца, често се карали и имало сцени на ревност.

„Не съм разбрал, че имат толкова тежки проблеми. Мевдет е юрист в горското стопанство в Сатовча, а Юсеин е майстор-строител, семейството гледа и тютюн. Излязъл на 100 метра от селото и сложил край на живота си. Всички сме в стрес, не можем да повярваме, че се е разиграла такава трагедия", сподели кметът на Вълкосел Рамиз Билюков.

Бившият вече шеф на Държавно ловно стопанство Пламен Поюков взел на работа като юрисконсулт Мевдет преди 3 години. „Мъжът й наистина бе много ревнив, дебнеше я често. Не съм видял и чул да е давала поводи за подобно отношение. Тази новина ми идва като гръм от ясно небе. Мевдет е амбициозна, работлива, справяше се и напредваше, с една дума – професионалист", каза Поюков.

Самоубийството на Юсеин е второ във Вълкосел за този месец. На 6 юли към 03,30 часа 35-годишният Талип Халачев увисна на въжето, открила го жена му. В къщата, която е до старата джамия, той живеел със съпругата си и дъщеричката им Атуше, която тази есен ще е в 8-ми клас. Семейството държало магазинче на партера, в което работела жена му. Талип пък бил строител, отделно гледали и тютюн. "Не са бедни, няма как да се е обесил заради немотия. Бяха средно заможни за село като нашето", споделиха тогава съседи. Допреди 3-4 г. съпрузите работели в Португалия, спестили пари и решили да се върнат у дома. До последния ден Талип се държал съвсем нормално, бил усмихнат. Негови съселяни допускат, че може да е страдал от сериозна болест. "Просто нямаме никакво друго логично обяснение", допълват те.

За случая е овудомена Окръжна прокуратура – Благоевград. Образувано е досъдебно производство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай