Понеделник,

Решиха съдбата на убиеца Адриан. Адвокатът му изуми!

От: Редактор -
1843
Решиха съдбата на убиеца Адриан. Адвокатът му изуми!
A
A
A

Съдът взе очаквано и логично решение за един убиец на пътя, представен с ангелско лице. Каква версия обаче разпространи неговият адвокат?

Оставиха за постоянно в ареста Адриан Антонов, 18-годишния шофьор, който причини тежката катастрофа с две жертви на булевард „Сливница”. Докато пресичат на пешеходна пътека, загинаха 22-годишният Явор Стоянов и 24-годишната му приятелка Анна-Мария Малчева.

„Единственото, което искам да кажа, е, че съжалявам. Изказвам искрени съболезнования”, заяви днес в съдебната зала Антонов. 

Неговият защитник поиска постановяване на по-леката мярка домашен арест.

"Пред вас е изправено българско момче, което свири на китара в църковен хор, без криминални прояви в малкия си житейски път", каза пред съдебния състав Димитър Марковски.

Той заяви, че са налице гласни доказателства за присъствието на друг автомобил, който пресичал перпендикулярно пътното платно, като според адвоката неговото участие е решително и е важно да бъде определено в какъв момент се е случило това и дали е попречило на видимостта.

Съдът обаче счита, че е налице реална опасност от извършване на ново престъпление. Обвиняемият, управлявал автомобила с превишена скорост, е проявил самонадеяност, граничеща с престъпност, са сред мотивите на обвинението.

"Самонадеяност, граничеща с безразсъдство." Така съдия Веселин Пенгезов от Софийския апелативен съд определи шофирането на Адриан Антонов и изтъкна, че 18-годишният Антонов имал книжка от 2 месеца, но въпреки това натиснал газта в тъмното. Затова остави Антонов в ареста. Решението е окончателно. 


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com