Петък,

Решават кого ще обвинят от район Северен в Пловдив

От: Редактори -
265
Решават кого ще обвинят от район Северен в Пловдив
A
A
A

След ареста на кмета на район „Северен“ в Пловдив Ральо Ралев и негови служители днес прокуратурата ще решава кои от тях да бъдат с повдигнати обвинения и съответно ще им се искат мерки за неотклонение. Това стана ясно от изявление на нарочен брифинг, свикан от заместник главния прокурор Иван Гешев.

"Към момента няма привлечени към наказателна отговорност лица. До края на днешния ден ще стане ясно кои и колко лица ще бъдат привлечени и за кои престъпления по Наказателния кодекс. Съответно ще бъде преценено в утрешния ден какви мерки ще бъдат определени спрямо тези лица", заяви той.

"Изключително благодаря на колегите, които работят по този случай“, коментира Гешев. „Разследването се проведе от следователи от Специализираната прокуратура. Оперативните действия се осъществиха от Антикорупционния орган. Знаете, тази комисия има само и единствено в този сегмент оперативни правомощия. Тя не може да разследва. Не може и да задържа. Те бяха в случая и оперативни работници“, посочи още Иван Гешев. "Благодаря на колегите от Комисията, оглавявана от г-н Славчев. Справиха се добре с възложените от прокуратурата задачи“, каза той и благодари и на служителите на СДВР.

„Имаме традиционно много добри отношения с МВР, специално със СДВР, които ни помагат по обясними причини при някои акции на Специализираната прокуратура в провинцията. Благодаря и на колегите от ДАНС. Така че това досъдебно производство е резултат от изпълняване на отделните законови правомощия на всяка една от тези институции. Обръщам внимание, че делото е започнало още от първия ден след доклад при главния прокурор и съответно след това съответният материал е изпратен веднага в Специализираната прокуратура“, каза още Иван Гешев.


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com