Рекорд: Задържаха над 13 млн. къса цигари без бандерол на "Кулата"

Пазарната стойност на тютюневите изделия е 3 657 500 лв.

Рекорд: Задържаха над 13 млн. къса цигари без бандерол на "Кулата" | StandartNews.com

Задържаха рекордно количество цигари без бандерол на ГКПП "Кулата", съобщават от Районната прокуратура в Благоевград. На 6 май, на входящо трасе на пункта, митнически служители селектирали за проверка товарен автомобил с българска регистрация, пристигащ от Гърция. В транспортните документи пишело, че превозваният товар е „бягаща пътека и части“ за получател в България.

Камионът имал гръцка митническа пломба, с което се целяло заблуждаване на проверяващите относно стоката и режима, под който е поставена. При справка в информационната система инспекторите установили, че транзитната декларация за товара не е регистрирана, т.е. такъв документ не съществува, съобщи NOVA.

Извършената физическа проверка показала, че само малка част от кашоните съдържат възглавници. В останалите били открити цигари без бандерол. Иззети са общо 13 300 000 къса или 665 000 кутии, разпределени в 1 330 кашона. Пазарната стойност на тютюневите изделия е 3 657 500 лв., като само дължимият акциз възлиза на 2 364 075 лева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай