Вторник,

Разследват родителите за смъртта на детето във Варна

От: Редактори -
Разследват родителите за смъртта на детето във Варна
A
A
A

Тази сутрин почина 2-годишното момче, което падна вчера от парапет във варненската болница "Св. Анна". Разследва се родителска небрежност, съобщава бТВ. Инцидентът стана вчера по обед, докато детето било с майка си и неин близък пред родилното отделение.

„Започнато е досъдебно производство за извършено престъпление, което касае родител или настойник, който не положи достатъчна грижа за физическото здраве на лице, което е поставено под негово родителство или настойничество”, обяви говорителят на Районната прокуратура във Варна Вяра Алексиева.

Тъй като заради грипната епидемия свижданията са забранени, посещението е било в коридора. 2-годишният Джанед Василев е паднал от стълбите на третия етаж.

„Майката казва, че през цялото време е наблюдавала детето, дори е имало момент, в който го е държала пред себе си, но случаят остава за доизясняване”, уточни Алексиева.

Въпреки незабавно оказаната първа помощ, извършената операция и усилията на лекарите, момченцето почина рано тази сутрин.

„Направена беше спешна операция, действието на колегите е било светкавично, но за съжаление се развиха късно вечерта т.нар. централни температури, което значи вдигане над 40-41 градуса, което много трудно може да се повлияе”, коментира пред бТВ началникът на отделението по анестезиология и интензивно лечение д-р Валентин Власаков.

От болницата отричат да са допуснали небрежност по обезопасяването на перилата. След края на разследването ще бъде сезирана дирекцията за строителен контрол.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички