Разпитаха Борисов за къща в Барселона

Премиерът Бойко Борисов е бил на разпит в прокуратурата заради публикации

Разпитаха Борисов за къща в Барселона | StandartNews.com

Премиерът Бойко Борисов е бил на разпит в прокуратурата заради публикации, че е свързан с покупка на луксозна къща в Барселона. Това съобщи БНР.

Статията твърди, че каталунската полиция и прокуратура разследват дали българският премиер Бойко Борисов е свързан с международна схема за пране на пари с крайна цел - Барселона. Разследването е започнало през месец март 2019 г. след сигнал от българското гражданско движение "БОЕЦ".

Данни за самото разследване все още не са предоставени. Затова и заради продължаващите одитни проверки у нас, проверката продължава, става ясно от отговора на държавното обвинение до ЛИБЕ.

Иван Гешев се съгласява с евродепутатите, че върховенството на закона у нас е застрашено, но сочи като мишена прокуратурата, атакувана от разследвани лица с финансови и политически лостове.

Обвинител номер едно ги информира за прокурорското съвещание в Бояна, завършило с декларация в защита независимостта на прокуратурата. Разказва и за разследванията срещу доскоро недосегаеми бизнесмени и за делата срещу представители на властта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай