Разкритие. Последните действия на убития полицай

Очевидно е разпознал убиеца си

Разкритие. Последните действия на убития полицай | StandartNews.com

Убитият полицай Любомир Иванов най-вероятно е разпознал убиеца си и се е сборичкал с него, вместо да се възползва от ситуацията и да избяга.

Това е една от версиите, която се проверява от криминалистите, научи „Телеграф“. Причината е, че пистолетът на килъра е засякъл. В този момент Иванов е имал възможност да избяга, но не го е направил. Вместо това се е нахвърлил, опитвайки се да обезвреди нападателя.

Килърът е дошъл с колело, бил е облечен с екипировка, носел е каска, тъмни очила и раница.

Спрял се е пред подземния гараж на Иванов в момент, в който ексченгето е изкарвало автомобила си, за да излезе на улица „Банат“ 34 в столичния квартал „Хладилника“. Опитал се да стреля, но пистолетът, който бе открит в кофа за боклук засякъл. Иванов излязъл от колата си и започнал бой между двамата.

След това убиецът отново опитал да стреля с оръжието, което отново засича. В крайна сметка успява да възпроизведе и фаталните куршуми. Изстрелите са били три - в главата, в гърдите и в крака. Според криминалисти независимо от ситуацията извършителят е бил професионалист, защото е произвел контролен изстрел в главата.

„Това, което прави впечатление, е професионалността на изпълнението на убийството, има включително и контролен изстрел. Не можем да говорим за битово престъпление“, бе коментарът и на експертът Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията. Според ченгета не е изключена и вероятността стрелецът също да е бивш полицаи, минал на лошата страна на закона.

Сигнал за стрелбата е подаден около 09:35 часа от съседи на Иванов. Простреляният е починал в линейката на път към ВМА. Извършителят все още се издирва.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай