Разград почерня от полиция. Причината

Направени са КПП-та

Разград почерня от полиция. Причината | StandartNews.com

Специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност се провежда на територията на област Разград.

Това съобщи говорителят на Областната дирекция (ОД) на МВР Илияна Георгиева. В рамките на деня служители на реда ще извършат обход на търговски обекти, автоморги и други места, за които има данни, че евентуално може да се извършва престъпна дейност или такава, свързана с административни нарушения.

В проверките този път са включени и представители на други държавни контролни органи - горски стопанства, данъчни служби, експерти от Регионалната здравна инспекция.

Паралелно с това са изградени контролно-пропускателни пунктове (КПП), на които се правят проверки на преминаващи превозни средства с оглед противодействие на нелегалната миграция и нарушения на Закона за движение по пътищата.

В засилените контролни действия са включени екипи на охранителна, пътна и криминална полиция, както и на жандармерията. На територията на Районното управление в Разград функционират четири КПП, три са в Исперихско, а в Кубратско са сформирани шест екипа. 

"Поредната акция на полицията е насочена към противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и осигуряване на полицейско присъствие в уязвими райони и квартали на територията", посочи Георгиева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай