Разгониха българските проститутки от Бремен

Разгониха българските проститутки от Бремен | StandartNews.com

Плевен. Полицията разби дългогодишен канал за трафик на български момичета за германския град Бремен.

През него минали десетки тийнейджърки на възраст до 18 г., на които била обещавана отлично платена работа като сервитьорки. В Плевен и в региона са арестувани петима души от две цигански фамилии, които набирали живата плът за похотливите немци. В Бремен пък е задържан сръбски гражданин с албански произход, които посредничил на нашенските  роми.

Албанецът непрекъснато настоявал за нови попълнения от България. Сексът със свежа плът бил оборотен и по-скъп, разказа следовател. Разбиването на веригата, работеща поне от 5 г., стана от съвместен българо-германски екип. Сводниците зарибявали бедни момичета от български и ромски произход. В чужбина им прибирали документите, карали ги да правят 24 часа платен секс. Превърнали ги в жертви на извръщения срещу допълнително заплащане, съобщи окръжният прокурор Иво Радев, който ръководел българската група в екипа, която наброявала близо 90 души.

Всички пари, които българките заработели, им били прибирани от сутеньорите. Те обещавали накрая да купят за всяка проститутка апартамент в България, но не възнамерявали да го направят.  В бизнеса с български момичета е замесен и германец, който уреждал наемането на частни квартири. Обискирани са десетки бардаци на наша и на немска територия. Откритите проститутки са настанени в социални заведения. Арестуваните българи – три жени и двама мъже, ще бъдат екстрадирани за Бремен, където ще ги съдят.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай