Разбиха луксозен бардак

Жриците обслужвали клиенти от големи хотели срещу 1000 лв.

Разбиха луксозен бардак | StandartNews.com

София. При спецакия в столицата тази сутрин е разбит бардак, разположен в луксозна къща в един от кварталите на София.

Служители на ГДБОП неутрализираха престъпна група, занимавала се с трафик на хора с цел сексуална експлоатация, съобщиха от МВР. Групата се занимавала с набиране и склоняване към проституция и с трафик на жени с цел сексуална експлоатация.

В луксозната къща антимафиотите са задържали организатора на престъпната група Р.Ч. /41 г./ и двамата му съучастници – П.К. /25 г./ от Кюстендил и 23-годишната Р.Л. от Русе. Според събраните до този момент данни, тримата набирали млади момичета, на които предлагали работа в известна модна агенция. Офертите били съблазнителни - участия в ревюта, фотосесии и видеоклипове. На по-късен етап започвало и склоняването на „служителките” – част от тях непълнолетни, да предлагат сексуални услуги с обещанието за добро възнаграждение. За целта били ползвани стаи в скъпи хотели, сред клиентите имало български и чужди граждани. Цените на сексуслугите варирали между 500 и 1000 лв., в зависимост от предлаганите „екстри”.

В хода на спецоперацията са извършени претърсвания в домовете на задържаните и в офиса на модната агенция в столицата. Оттам са иззети множество телефони, сим - карти, компютърни конфигурации и документи, големи суми пари, както и наркотични вещества.

По случая е образувано досъдебно производство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай