Ранена полицайка при ромското меле в Асеновград

Задържани са шестима мъже

Ранена полицайка при ромското меле в Асеновград | StandartNews.com

Ромски екшън се разигра в края на миналата седмица в Асеновград, при който е ранена полицайка. 

Тя била нападната от представители на две ромски фамилии, между които възникнал остър конфликт. Това каза на брифинг при полицейската приемна в кв. "Лозница" на Асеновград шефът на пловдивската полиция старши комисар Васил Костадинов, предаде репортер на "Марица".

Полицайката била на място, тъй като се отзовала на сигнала. Поражения има и по патрулката, счупени са стъкла, обясни Костадинов.

Припомняме, че сигналът за остър конфликт в един от крайните квартали на града, при който се чули и изстрели, е получен около 18.40 часа в петък на тел. 112. Незабавно натам са насочени патрули на районното управление и допълнителни екипи на пловдивския сектор „Специализирани полицейски сили“. След като ситуацията е овладяна и напълно възстановен общественият ред, е изяснено, че свадата възникнала между две фамилии. В болница с опасност за живота е транспортиран един от участниците в мелето, който бил прострелян с огнестрелно оръжие с неустановена марка и калибър. 

При проведените оперативни действия като съпричастни са задържани шестима мъже, част от които с криминалистични прояви и осъждани. Случаят е докладван в прокуратурата. Работата по изясняване на всички факти и обстоятелства продължава.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай