Първи разказ на заложник за крадлата с пистолет

Касиерки разказват, че това е третият случай само за няколко месец

Първи разказ на заложник за крадлата с пистолет | StandartNews.com
  • Касиерки разказват, че това е третият случай само за няколко месец

Първи разказ на очевидец на снощния опит за въоръжен грабеж в София.  Около 20 ч. млада жена нахлу в магазин на голяма хранителна верига, насочи газов пистолет в слепоочието на касиерката и поиска оборота. Хранителният магазин се намира в търговски обект на ъгъла на булевард „Мадрид” и улица „Черковна” в София. Ексклузивно пред NOVA проговори една от заложниците в магазина.

„Беше опряла пистолет в главата и й каза нещо от рода: „Вади бързо парите! Отваряй касата!”. При което аз инстинктивно се обърнах и тръгнах да бягам към вътрешността на магазина. Почти се сблъсках с охраната. Тогава още повече се притесних, защото по главата му имаше кръв”, разказа една жените, оказали се заложници.

Преди да стигне до касата, 34-годишната нападателката удря по главата един от гардовете, разказаха негови колеги. Той не е пострадал сериозно. „Настана суматоха. Не знаехме какво се случва. Продавачките се опитваха да казват на хората да стоят на едно място да не говорят, да мълчат”, сподели още очевидката.

Напрежението трае около 10 минути. Частни охранители успяват да обезвредят жената с пистолета до идването на полиция.

„Слаба, мисля, че беше вързана на опашка. И може би изрусявана. Нямаше маска, нито качулка”,каза очевидката. От магазина коментираха, че са оказали пълно съдействие на МВР, но отказаха да застанат пред камера.  По думите на касиерки това е третият случай само за няколко месеца. Очаква се нападателката да се сдобие с обвинение.  Не е криминално проявена.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай