Променят закони в Кипър заради прегазената Нелина

10-годишното българче, което бе блъснато на зебра, се връщало от училище с дядо си

Променят закони в Кипър заради прегазената Нелина | StandartNews.com

Законови промени, с които да се гарантира засилен контрол над продължаването на срока на шофьорските книжки за водачи над 65-годишна възраст, поискаха медиите в Кипър след ужасната трагедия с 10-годишното българско дете, прегазено на зебра вчера.

ВИЖ ОЩЕ: 10-годишно българче прегазено на зебра в Кипър

Трагедията се е разиграла в град Пафос около 14,30 часа в петък, когато Нелина Факлиска пресичала на зебрата на бул. "Тасос Пападопулос" на връщане от училище. Детето е било блъснато пред очите на дядо му. Нелина веднага била  откарана в болница, където въпреки усилията на лекарите починала.

Зад волана на леката кола е била 70-годишна кипърка, която също е изпаднала в шоково състояние след инцидента, съобщиха местните медии.

Според сайта evropakipr.com министърът на образованието на Кипър Хамбяурис е отишъл още вчера в училището на детето, за да изкаже съболезнования на семейството на Нелина и на 8-годишното братче на загиналото момиченце.

Министърът разпоредил психолози в понеделник да посетят класа на Нелина в 12-то основно училище "Пефкиос Георгиядис", за да говорят със съучениците й, писа БЛИЦ.

Нелина е родена в българско семейство в Кипър, което от години живее на острова. Полицията разследва обстоятелствата, довели до трагедията. От Външно коментираха, че работят по случая.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай