Прокуратурата проговори за двойното убийство. Ето какво издаде Чавдар

Обувки с кръв, банкова карта и телефон на жертвите

Прокуратурата проговори за двойното убийство. Ето какво издаде Чавдар | StandartNews.com

При извършен оглед и претърсване в Бургас на заподозрения за двойното убийство в Лозен Чавдар Бояджиев са открити боен пистолет с пълнител. У него са намерени и кутия с патрони и банкова карта на името на убития 27-годишен мъж. Това обявиха на брифинг от прокуратурата. Представители на Софийска градска прокуратура и на СДВР-МВР дадоха подробности във връзка с двойното убийство в Лозен, потресло цяла България. Намерени са и вещи на убитото момче. При претърсвания в София е открит и мобилен телефон на убитото момиче, ученичка в столична гимназия .

ВИЖ ОЩЕ: Разбра се кои са жертвите на Чавдар. Смразяваща кръвта история

Ето и какво заявиха разследващите органи:

„Досъдебното производство е образувано в 4-ти август в случай на неотложност. То е за извършено двойно убийство по чл. 116, за което предвижда както доживотен затвор, така и доживотен затвор без замяна и лишаване от свобода от 15 до 20 години.

От 22:10 до 3:50 е извършен оглед на мястото – иззети са веществени доказателства – пистолет с пълнител, в който е имало два патрона, дрехи на Бояджиев, кутия с патрони и банкова карта с името на убитото момче.

Вчера дежурен съдия е одобрил протокола за извършените действия. Проверен е и автомобилът на Бояджиев. На 5-и август е съставен протокол за освидетелстване на лице с изрично негово съгласие. От него са взети и натривки от лицето. Иззето е и съдържанието на поднокътното пространство на всеки пръст.

Иззет е и клетъчен материал от устната му кухина. На 5-и август е извършен оглед на местопроизшествие от 11:40 до 13:30. Намерено е починало момиче на видима възраст около 20 години. Същите действия са извършени и друг протокол на оглед за починало момче на около 30 години.

В гр. София, ж.к. "Дружба" са намерени вещи наубитото момче. Извършени са много разпити на свидетели – както близки на обвиняемия, така и близки на убитото момче и момиче. Назначена е съдебномедицинска експертиза.

Намерен е мобилен телефон на убитото момиче в ж.к. "Младост". Близките й са го предали.

Къщата на Бояджиев е била претърсена. От дома му са иззети вещи, които имат значение за разкрива а оперативната истина – дрехи и обувки. По обувките е намерена кръв. В момента се установява дали тя е човешка и дали принадлежи на някой от убитите.

С експертизи ще се разбере дали по вещите на обвиняемия има следи от биологичен материал от жертвите. По лицето на обвиняемия има частици, които водят до тезата, че в близките часове той е използвал оръжие.

Има сведения, че гилзите, открити на местопрестъплението, където е намерен трупът на момче, съвпадат с тези от пистолета, открит в автомобила на Бояджиев.

Има разумни основания да се смята, че Бояджиев е извършил двете убийства. Той е привлечен в качеството на обвиняем за убийството на две лица. Задържан е за до 72 часа. В понеделник ще бъде разгледано искане за задържане под стража.

Бояджиев сам е заявил, че е извършил убийство умишлено през април 2022 година. Май месец 2023 година е бил признат за виновен за това, че е извършил, в съучастие с други лица, лека телесна повреда с хулигански подбуди. Поради факта, че към този момент той не е бил осъждан, законът задължава съда да го освободи от наказателна отговорност и да му наложи наказание глоба – 100 лева.

Установява се, че Бояджиев е обвиняем по друго производство. То касае причинена смърт по непредпазливост. За това се предвижда наказание лишаване от свобода до 5 години.

БЛИЦ припомня, че Яна на 18 г. и Ивайло на 27 г. бяха убити край Лозен малко след полунощ в събота. За зверството бе задържан 34-годишният Чавдар. Мъжът бе арестуван в близост до Бургас, след което е направил пълни самопризнания.

По данни на униформените той има предишни провинения и може да бъде наречен патологичен лъжец. През 2022 година е бил арестуван за убийството на тогавашната си интимна партньорка, която по думите му случайно е удушил с колан по време на сексуален контакт.

След това обаче Чавдар е бил пуснат на свобода, поне до убийството в събота.

Към момента обвиняемият е задържан от органите на реда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай