Прочут бандит отмъкнал милиона от камината в Ямбол

Пострадалият имал сериозни интереси в сферата на строителството

Прочут бандит отмъкнал милиона от камината в Ямбол | StandartNews.com

Прочут бандит отмъкнал милиона от камината в Ямбол. Това е известният в ъндърграунда бургазлия Валентин Леков, съобщи "Флагман".

ВИЖ ОЩЕ: Шок! Откраднаха 1 млн. от камина в Ямбол

Както стана ясно още вчера, когато се разбра за кражбата, предприемачът криел солидната сума в тайник в камината си. Случаят е от октомври м.г., но става публично известен едва сега, след като разследващите разплетоха целия случай, арестуваха крадеца и прокуратурата го обвини за крупния обир.

Пострадалият имал сериозни интереси в сферата на строителството. Той изградил тайник в камината, която изобщо не използвал. В него имало 750 200 лева, 50 000 евро, 7 милиона виетнамски донги и 450 бразилски реала, както и злато за още 150-160 хил. лева. Той не е криминално проявен, можел да удостовери произхода на всеки спечелен лев.

Все още не е ясно откъде Валентин Леков е знаел, че въпросният бизнесмен е държал толкова пари в дома си, както и каква е връзката между двамата.  Доказателствата срещу него обаче са безспорни и могат да го пратят за дълго в затвора. Обирът на годината е разкрит след отличните действия на полицията и прокуратурата в Ямбол.

Валентин Леков е добре известен на полицията. В досието му има цял поменик от престъпления. Той е с 25 криминални регистрации, арестуван за кражби, осъждан е и за документи измами. Той бе осъден на пробация по афера с фалшиви книжки.

От профила на Валентин Леков се вижда, че той е обичал охолния начин на живот. Много от снимките му са правени в различни заведения, разказа БЛИЦ.

По ирония на съдбата късметче за 2021 година, което е споделил, предрича, че ще спечели пари и проблемите му ще останат в миналото.

На друга снимка, публикувана на профила му, има пачки с пари - левове и валута.

Една от версиите, по които работи полицията, е свързана с пътуване на Леков до Великобритания през лятото на миналата година. Тогава той гостува на свои приятели, които работят в строителството.

Предполага се, че някой от тях е могъл да издаде тайника на ямболския бизнесмен и така е дошла идеята за обира на века.

Леков е познат в подземния свят като крадец на дребно и автоджамбазин, но сега очевидно е бил решил да наскчоси себе си. От сумата, до този момент са открити само 54 хил. лева, както и част от златните накити. Задържани са общо 6 лица, но само Валентин Леков е обвинен. Предстои внасяне на искане за постоянна мярка задържане под стража.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай