Предупреждение: Хомофобска акция и в София

Това се случва само няколко дни, след като в Пловдив десетки деца пострадаха при прояви на брутална агресия

Предупреждение: Хомофобска акция и в София | StandartNews.com

Предупреждения във Фейсбук за предстояща хомофобска акция и в София. Това се случва само няколко дни, след като в Пловдив десетки деца пострадаха при прояви на брутална агресия, чиято цел е била да се прочисти градската градина от хора с различна сексуалност.

По данни на прокуратурата в конфликта тогава са участвали две големи групи - едната е била от фенове на футболен клуб "Ботев", а другата от момичета, които твърдят, че са хомосексуални. Момчетата са носили яйца, а момичета дървени пръчки за самозащита.

В социалната мрежа вече се разпространяват предупреждения за предстояща такава акция и в София. Според информацията тя ще се състои утре. Текстът гласи следното, като публикуваме без редакторска намеса:

„Утре за Армитата които са от София не ходете на Сердика (или където се събирате по принцип) утре ще е страшно всички LGBTQ,kpop fans и май анимета фенове може тежко да пострадат ПАЗЕТЕ СЕ!!! Fighting“, пише в поста.

Потребителят твърди, че е чул разговор между две момчета, докато пътува в трамвай в столицата. Те дискутирали какви ножове ще носят и че в случая не ставало дума само за замеряне с яйца. постът завършва с призив "Пазете се!" и че информацията му е доставерна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай