Потресаващо! Какво още е правил убиецът на Кристина

Зловещи подробности за Калоян Каймакчийски

Потресаващо! Какво още е правил убиецът на Кристина | StandartNews.com

„С какво предпочиташ да те убия? Защо не ме улесниш и не се самоубиеш“. С тези думи обвиненият за убийството на 32-годишнита Кристина Калоян Каймакчийски е заплашвал друга своя бивша приятелка, информира bTV.

През декември 2015 г. Калоян започнал отношения с момиче, чиято самоличност няма да разкрием. Двамата отново са били колеги в мобилния оператор, в който е работила и убитата Кристина. Калоян бил ревнив, двамата се карали често и след няколко месеца момичето сложило край на връзката им. Мъжът започнал със заплахите, става ясно от мотивите на съда за условната му присъда.

Първо заплахите започнали със съобщения, но 26 август 2016 г. рано сутринта по неустановен начин Калоян влязъл в родния дом на момичето. На ръцете си имал ръкавици, на главата – качулка, а на краката калцуни. В дясната ръка държал електрошокова палка, а в лявата – нож.

От „добро сърце“ Калоян ѝ дал последен шанс да помисли. След като тя отказала да се съберат, на 12 септември той запалил автомобила на брат ѝ. В 3:00 ч. през нощта той идва в Пазарджик и подпалва колата му.

„Никой не се ражда насилник и убиец. Това са процеси, които се случват с времето. Този човек не си е казал сутринта „Аз ще отида днес и така да я заплашва, нещо му се е случило в живота, за да стане такъв“, казва криминалният психолог Велина Владимирова.

Според криминалния психолог Велина Владимирова заплахата през 2016 г. е била достатъчна, за да покаже, че Калоян е способен да извърши нещо такова.

„Той е осъден, но е осъден условно. Нито е наказан, нито е регистриран в списък за насилници, нищо, което да му попречи за в бъдеще“, казва Владимирова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай