Полицията вкара в ареста сина на Миню Стайков

Той е задържан за 24 часа за осуетяване на полицейска проверка

Полицията вкара в ареста сина на Миню Стайков | StandartNews.com

Синът на бизнесмена Миню Стайков – Стайко, е задържан в София в сряда вечерта, съобщава Нова телевизия. Той се возил в брониран автомобил с въоръжени мъже и отказал да даде документите си за проверка. Пред органите на реда обяснил, че е тръгнал на автостоп към Айтос и така се озовал в джипа.

Той обяснил още, че искал да стигне до града с влак, но след това променил решението си. Твърдял също, че не знаел дали полицаите, които са му поискали документи за проверка, са истински или фалшиви.

От полицията дадоха и повече информация за ареста. “Вчера около 18 часа на бул. „Черни връх” екипи на СДВР извършват проверка на два автомобила. Едно от лицата в първата кола е осуетило проверката, поради което е задържано. По случая се работи под надзора на Софийска районна прокуратура”, обясни Веселин Младенов, началник на „Охранителна полиция”.

Стайко Стайков е с обвинение за участие в престъпна група за пране на пари и данъчни престъпления. В началото на годината той обяви, че е бил отвлечен и пребит. През февруари той бе пуснат под домашен арест, а след това му беше наложена мярка за неотклонение „подписка”.

Той е арестуван за 24 часа за осуетяване на полицейска проверка и се намира в Четвърто РПУ в столицата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай