Подпалиха джипа на адвокатка в Ямбол

Подпалиха джипа на адвокатка в Ямбол | StandartNews.com

Джип "Мицубиши", собственост на известна ямболска адвокатка, бе подпален навръх 8 март. Колата е пламнала в 4 ч. сутринта, довериха запознати. Возилото е собственост на адвокат Ваклена Кънчева от Ямбол, която живее със семейството си в село Кабиле. 

"Около 4 ч. сутринта се чу взрив, но не предполагахме, че е станало нещо такова", съобщиха съседи от селото. В 8 ч. сутринта семейството на адв. Кънчева намира джипа изгорял напълно. Някой е хвърлил запалителна течност през прозореца на гаража, смятат съседи.

В неделя сутринта на място бяха пристигнали екипи на ямболската полиция. 

"Не съм получавала заплахи, но съм изказала своите съмнения пред органите на реда", заяви пред журналисти адв. Кънчева. Оказа се, че преди няколко дни в Ямбол по идентичен начин е подпалена колата на известна бизнес дама, която е клиент на адв. Кънчева. Защитничката обаче отказа да съобщи какво е естеството на делото, водено от нея. Все още не е ясно дали между двата палежа има връзка, но със сигурност това ще бъде една от версиите, по които ще работи полицията. 

Село Кабиле се намира само на 5 км от областния център и се счита за едно от най-баровските места за живеене в Ямболско. Според агенции за недвижими имоти в Кабиле терените и къщите са най-скъпи. Наблизо се намира и известният манастир с лековита вода "Рождество Богородично", както и археологически разкопки. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай