Почина знакова криминална фигура у нас

След един месец в кома

Почина знакова криминална фигура у нас | StandartNews.com

Известният в ъндърграунда Ивайло Чобанов (Иво Пилето) е издъхнал в Пирогов, месец след като прекара в кома. На 26 януари 2024 година  сбиване на столично крътовище между "Златен връх" и "Чурни връх" започна като побой за неправилно паркиране и завърши с престъпление, в което жертвата вече издъхна, а побойника имаше цял месец, за да напусне страната, зашото е син на много известен бизнесмен, пише Лупа.

СДВР обяви, че търси свидетели на побоя и разпространи видео, на което се вижда спречкване между мъже на пътя и удари.

На кадрите се вижда мъж, който стои прав пред вратата на отворена кола, следва удар от друг мъж, който е в колата, и той е съборен на земята.

Очевидци предполагат, че между мъжете е настъпил конфликт заради неправилно паркиране.

Иво Пилето е добър познайник на полицията - криминално проявен е. Твърди се, че е бил заподозрян за извършения опит за убийство на Благой Иванов – Багата и за стрелба срещу криминално проявен. Няма обаче официално потвърждение за никое от тези му дейния.

Криминалната му регистрация е от 2002 г.  - за нанасяне на побой на служител от МВР, за кражба, за хулиганство, за унищожаване на частна собственост, за отправяне на заплахи.

Установено е, че през август 2012 година е държал 22-годишна жена против волята ѝ. Тя е била малтретирана и принуждавана да проституира.

Убиецът също е достатъчно известен. Задържан е още същия ден, повдигнато му е обвинения, но е освободен от съдия без мярка.

Твърди се, че баща му собственик на голяма верига. Преди години момчето е било задържано за наркотици в чужбина.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
3 Коментара
Бойко Борисов
преди 2 месеца

Така е като не ме избрахте за министър сега ще духате супата скапани Бугари.Прост Ганьо ще мре като хлебарка.

Откажи
Отвратен
преди 2 месеца

Просташката лексика, показва що за персона сте!

Откажи