Пиян подкупва катаджии с кюлче злато

Изпил литър ракия, предложил и пари

Пиян подкупва катаджии с кюлче злато | StandartNews.com

Пиян шофьор си обвинителен акт по бързо производство, след като се опита да подкупи катаджиите в Пловдив не с пари, а с кюлче злато. На 7 октомври 59-годишният мъж направил опит да омилостиви полицаите с кюлче „Св. Николай Чудотворец“, в предпазна капсула, ведно със сертификат за автентичността и подаръчна кутийка, на стойност 99,90 лева, съобщиха от обвинението.

Мъжът бил добре почерпен - имал 2,27 промила алкохол в кръвта му. Аудито ум било спряно от автопатрул на Трето РУ малко след 20:30 ч. на ул. „Васил Левски“. Когато нахиленият мъж слязъл от колата, не можел да държи права линия, трудно стоял прав и се подпирал се на вратата на колата, за да не падне.

Полицаите го попитали дали е употребил алкохол, като той първоначално мълчал, а след това заявил, че бил изпил една бутилка водка.

За да не му бъде съставен акт по Закона за движение по пътищата и да не бъде тестван с техническо средство „Алкотест Дрегер“, обвиняемият първоначално предложил „много пари“ на полицейските служители, за да го пуснат да си ходи.

След като разбрал, че действията по проверката им продължават, той отишъл до автомобила си и взел квадратна кутийка, съдържаща златно кюлче „Св. Николай Чудотворец“. Той се върнал при полицаите и им казал: „Момчета, това злато ще ви го дам, ако трябва и пари ще ви дам, за да ме пуснете да си отивам“.

Служителите на МВР не взели предложения дар и уведомили незабавно дежурния разследващ полицай. Обвиняемият бил задържан, като му е бил съставен акт и при извършена химическа експертиза е установено, че управлявал автомобила с 2,27 промила алкохол.

Бързото производство е внесено за разглеждане в Окръжен съд.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай