"Пациенти" връзват и бият зъболекар

"Пациенти" връзват и бият зъболекар | StandartNews.com

Мездра. Доайенът на зъболекарите у нас бил вързан и пребит в кабинета му в центъра на Мездра. След седмица лечение в болницата 86-годишният д-р Христо Найденов отново е на крак и приема пациенти. Тъкмо като пациенти той е приел тримата млади мъже, които влезли в кабинета му преди няколко дни по обяд.

"Къде са парите", изкрещели младежите. Те го вързали, единият скочил да го души, докато аверите му тарашили за пари кабинета. След като не намерили и стотинка, те озверели и започнали да млатят доктора свирепо. За да се спаси, медикът се престорил, че е изпаднал в безсъзнание. В този момент Митко разхлабил хватката и лекарят викнал за помощ, а бандитите избягали. Родители, които чакали децата си пред близкото школо, ги видели и дали описанията им на полицията. Така тримата били арестувани на следващия ден. 22-годишният Галин И., Борислав С. (30) и непълнолетният Митко могат да отнесат до 10 г. затвор. Първите двама вече са били зад решетките.

Д-р Христо Найденов е изкарал 65 години до зъболекарския стол. Той е почетен гражданин на Мездра. Опашката пред кабинета му не свършва, защото не взема пари на деца и пенсионери. Пенсията му е 365 лева. Тя била в чантата на съпругата му, която починала преди две години, но той си я запазил за спомен. Точно нея бандитите изхвърлили от гардероба, без да я отворят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай