Пандизчии счупили носа на Заека

Пандизчии счупили носа на Заека | StandartNews.com

София. В Ловешкия затвор съкилийници на Марио Любенов - Заека му счупили носа. Пред бТВ майка му Елка Георгиева разказа как синът й бе  изпратен 29 август до 29 септември в Ловеч за психиатрично освидетелстване.

"След изследването трябваше да бъде приведен в Перник. Последната дата, на която трябваше да се прибере беше 10 октомври. На 6 октомври бях в Ловеч и ме увериха, че ще има конвой до Перник, тъй като вече е готова психиатричната експертиза" разказа майката. „Той беше с пукнат нос от хората, с които е настанен - рецидивисти и лица с тежки присъди. Затова са подадени жалби до ръководството на затвора", каза още майката.

От 10 октомври следите му се губят. Това не е първият случай, в който не може да го намерим, сподели майката. Заека няма нищо общо с отвличането и убийството на Мирослава, бях с него през целия ден, защото имахме празник, категорична е Елка. От прокуратурата признават, че на 10 октомври изследването е приключило и конвоят е забавен до вчера.

Според адвокатката на Заека, той умишлено е задържан над 25 дни в ареста. Целта е средата, в която е поставен да му въздейства, мога само да подозирам, че има натиск съкилийниците му да го тормозят, смята Диана Ангелова. Този тормоз започва още от първия момент, в който без прокурорско разпореждане е изведен от психиатричната клиника „Св. Наум" през нощта през януари. Тогава ГДБОП го отведоха незнайно къде, каза адвокатката. Ангелова препоръча следователите да проверят отношенията между приятеля на сестрата на Мирослава. Тя е била удушена, което разкрива личен елемент, най-вероятно е видяла нещо и е трябвало да замълчи, допусна адвокатката.

Мирослава Николова бе отвлечена на 7 ноември миналата година. Тялото на състезателката по таекуондо бе открито на 12 януари. Единият от заподозрените извършители Стойчо Стоев - Чочо се самоуби. Преди да се застреля в присъствието на антимафиоти той обаче издаде съучастника си Марио Любенов.

Двамата отвлекли Мирослава, защото искали солиден откуп от приятеля на сестра й. Според разказа на Стойчо Стоев те я удушили с метално въже, а после я заровили край Перник, защото нямали пари да я държат като заложник.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай