Пак бой и арести в Слънчев бряг (ОБЗОР)

Пак бой и арести в Слънчев бряг (ОБЗОР) | StandartNews.com

Охранители пребиха младеж в дискотека въпреки силните мерки за сигурност

Побойниците са хора от "Аркус сигурност", която се свързва с Митьо Очите

Месец след стрелбата, при която в Слънчев бряг бе ранен Митьо Очите, а негов охранител бе убит, в курорта отново избухна насилие въпреки предприетите засилени мерки за сигурност. Петима гардове пребиха зверски турист в местната дискотека "Вижън". Екшънът се разиграл около 4 часа сутринта в неделя. Пребитият мъж е 22-годишен софиянец, който е бил в дискотеката с голяма компания. Той е откаран с линейка в бургаската болница с наранявания по цялото тяло и сериозна травма на главата. Петимата гардове са го били в продължение на няколко минути, вследствие на което туристът е получил комоцио.

Скандал за жена е довел до кървавото меле

което се случва в момент, в който Слънчев бряг гъмжи от полиция. Малко преди дискотеката да затвори, компанията на пребития столичанин се скарала с друга група посетители в заведението. Между двете маси започнали да прехвърчат искри, тъй като младеж от едната компания поканил на танц девойка от другата. Двете тайфи влезли във физически сблъсък и тръгнали навън, за да се разберат, очевидно възнамерявайки да решат спора с юмруци. Човек от едната компания обаче повикал на помощ охранителите в дискотеката. Петимата яки момчета се намесили, за да усмирят страстите, но в един момент настанало масово меле, при което 22-годишният софиянец паднал безпомощен на земята с контузия на главата от побоя. Скоро след това пристигнали и няколко екипа униформени, които сложили край на мелето и арестували петимата бодигардове. От полицията съобщиха, че в ареста на местното полицейско са прибрани 42-годишният Д.П. от Камено, който е криминално проявен и осъждан, 34-годишният асеновградчанин Д.Д., също криминално проявен и осъждан, 23-годишният Т.Д. от Бургас, отново осъждан, 20-годишният К.М., осъждан, и 38-годишният бургазлия Г.С. Всички арестувани са служители на охранителната фирма "Аркус сигурност" и са

стари познайници на полицията

Те са били част от екипа, назначен да отговаря за охраната и реда в дискотека "Вижън". Охранителната фирма се свързва с Митьо Очите, който се води официално на щат в нея като консултант. "Проведени са множество процесуални следствени действия, разпитани са свидетели, извършени са разпознавания и са иззети записите от охранителните камери в заведението. По време на полицейската проверка криминално проявеният Т.Д. на 23 години от Бургас е изхвърлил на пода пакетче със зелена тревна маса, за която е установено, че е марихуана. Петимата гардове са задържани за 24 часа с полицейска заповед", съобщиха от бургаската полиция. От болницата съобщиха, че състоянието на пострадалия мъж е стабилно, но трябва да остане няколко дни за наблюдение. Побоят в курорта става в момент, когато

контролът е затегнат на максимум

и присъствието на униформени е особено засилено около нощните заведения. От началото на юли в Слънчев бряг влезе в сила и специален пропускателен режим, който допълнително засили мерките за сигурност, на всички 8 КПП-та в курорта дежурят денонощно униформени полицаи, които следят за съмнителни лица и автомобили. Точно преди две седмици в скандалното заведение "4you", където избухна престрелката между бандата на Митьо Очите и Божидар Кузманов-Кравата, бяха разиграни зрелищни арести. 7 души от групата на Кузманов бяха закопчани с белезници, докато участваха в следствен експеримент в заведението. Срещу тях бяха повдигнати обвинения за организирана престъпна група за изнудване, трафик на хора и разпространение на наркотици. Соченият за тартор Божо Кравата е обявен за издирване, но все още не е арестуван. Заведението "4you" стои затворено и запечатано с полицейски ленти повече от месец. Преди двадесетина дни работници, вероятно наети от собственика, свалиха табелата с името на ресторанта.

Решават дали да върнат от Испания Данаил Петков

Делото за екстрадиция на единия от двамата наематели на заведението "4You", където на 8 юни бе прострелян Митьо Очите, Данаил Петков е насрочено за днес в Мадрид. Най-вероятно местните магистрати ще върнат в България обявения за издирване от МВР българин, съобщиха запознати.

Съдът пусна и другия съдружник във фирмата наемател на ресторанта Николай Иванов, след като той е платил наложените му 10 000 лв. гаранция, за да излезе на свобода.

Двамата са обвиняеви за участие в организирана престъпна група, ръководена от Божидар Кузманов-Божо Кравата. Самият Кузманов не се появи на следствения експеримент преди 10 дни и още се издирва.

По време на стрелбата бе прострелян Димитър Желязков-Очите, който вече 2 седмици е в столична болница, където претърпя операция на уретера. Желязков ще продължи лечението си в израелска болница, вероятно до 10 дни, смятат наблюдаващите го лекари.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай