Отвертката прободен с 13-сантиметров нож

Иван имал зъб на Галеви, преди 20 г. гардовете им го намушкали

Отвертката прободен с 13-сантиметров нож | StandartNews.com

Николай Радев-Отвертката е наръган с острие не по-малко от 13 см. Това съобщиха източници от Съдебна медицина в Кюстендил след аутопсията на убития бивш гард на Ангел Христов и Пламен Галев. Намушкванията в корема на мъжа са били най-малко две. Първото е в долната му част, като прорезът е засегнал черния дроб, а другото е по-високо, по-близо до сърцето. Радев е починал от силната кръвозагуба, смятат съдебните медици. Екипът в общинската болница в Дупница се е опитал да го реанимира, но след близо 15-минутни опити лекарите се отказали, след като станало ясно, че Радев е в клинична смърт.


Оставиха в ареста Владимир Карастоянов и двамата му синове Николай и Иван. Това реши състав на Окръжния съд в Кюстендил. 68-годишният Владимир и двамата му синове - Николай и Иван, са с обвинения за предумишлено убийство в съучастие. Според версията, която те продължават да поддържат пред разследващите, Карастоянови хванали Николай Радев и

 

го захвърлили срещу стъклената витрина

 

на заведението "Колата". Никой от тримата не си признава да е използвал нож. Полицаи, следователи и прокурори така и не успяха да открият оръжието на убийството. Прокуратурата пък мълчи за всички детайли и доказателства, свързани със смъртта на 27-годишния мъж. Юристи пък коментират, че не е изключено бащата да поеме вината върху себе си и да признае убийството, за да спаси синовете си от затвора.


Според последните данни първоначално срещата в заведението "Колата" е била между бащата на хубавицата и Николай Радев. Едва след това в кафенето нахлули Владимир и сина му Иван. След това станала и смъртоносната свада. "Това е око за око, зъб за зъб. Навремето гардовете на Галеви по същия начин наръгаха малкия син на зъболекаря Владимир

 

и го наръгаха в черния дроб

 

- досущ както сега. Тогава обаче успяха да спасят момчето", заявиха пред "Стандарт" дупничани. За да спаси сина си от лапите на Галеви, Владимир Карастоянов изпратил сина си, който тогава бил на 20 г., в САЩ. Там Иван изкарал 5 г., а след това заминал за Канада. След това се върнал в Дупница и започнал да се занимава с автомобили. Със същия бизнес се е занимавал и жертвата Николай Радев. Мнозина смятат, че точно буйният Иван е човекът, който вероятно е нанесъл удара в корема на Радев. Брат му и баща на Владимира -

 

лекарят Николай бил хрисим

 

и трудно избухвал.
Досега Николай Радев-Отвертката винаги се е измъквал от лапите на правосъдието. Говори се, че преди години причинил автокатастрофа, в която починало момче. През лятото на 2012 г. пресрещнал бившата си приятелка Милена Очкова и я пребил, защото се опитала да защити своя приятелка, дъщеря на известен лекар в града, от похожденията на Радев. Само преди месец съдът отсъдил в полза на Отвертката. Магистратите осъдили Очкова да му плати 1000 лева, защото по време на побоя го обиждала с нецензурни думи и нарушила егото му. Делото срещу Николай е трябвало да тръгне на 29 април т.г.
След като поправиха нанесените поражения и

 

измиха кървавите следи от жестокия побой

 

завършил със смъртта на Николай, пък собствениците на кафене "Колата" вчера отвориха заведението за клиенти, съобщи struma.com. Полицията пък иззе охранителните камери с надежда, че са "хванали" кой е наръгал Отвертката в мелето.

 

Погребват Николай с шествие в бяло


Трупът на Николай Радев бе освободен от съдебна медицина в Кюстендил вчера и бе откаран в семейния дом на ул. "Орлинска" в Дупница. Погребението най-вероятно ще е още днес или в събота в намиращите са на 500 м от дома му гробища. Близки и приятели на Радев се заричат да бъдат облечени в бяло в знак на протест срещу безчинството. Майката на Николай - Галя, ще лети от Кипър, а баща му Юри, който е зле след инсулт, също ще изпрати сина си по последния му път. На погребението ще присъства и официалната приятелка на Отвертката - дъщеря на известна банкерка в града, която в момента живеела в Лондон. Не е ясно къде е внучката на Карастоянов - Владимира, заради която стана убийството. Домът на фамилията е празен, съобщиха вчера техни съседи на ул. "Булаир".

 

ПРЕДИ СЕДМИЦА

Купил от Клеменца имот за 500 бона

 

Независимо, че "братята Галеви" не са в Дупница вече година и половина, сянката им продължава да тегне над града. Николай Радев пък продължава да е един от най-приближените им хора и любимец на Пламен. Точно преди 10 дни Отвертката купил заедно с друг гард на Галеви - Янко Кирилов, имот от друг ковчежник на "братята" - дупнишкия бизнесмен Васил Василев-Клеменца. Сделката за 500 бона е за 3-етажна сграда на улица "Вардар" 7. В нея на първия етаж е разположен китайски ресторант, а останалите два отгоре са превърнати в административни офиси. Клеменца поддържа прекрасни отношения с Чехия, а заради тази връзка съществува и версията, че "братята" се укриват в околностите на Прага.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай