Отстраниха полицаите, пребили друсания джигит

Мрежата завря от негативни коментари

Отстраниха полицаите, пребили друсания джигит | StandartNews.com

 

Със заповед на директора на ОДМВР-Стара Загора е образувано дисциплинарно производство за тежко нарушение на служебната дисциплина и същите, докато трае това, ще бъдат отстранени от длъжност. Това каза главен инспектор Христо Петров от РУ – Казанлък като аргумент защо махат полицаите, които пребиха 25-годишния надрусан джигит, след като го гониха половин час, докато караше в насрещното платно по основните улици в Казанлък.

Видео, на което се вижда как полицаи бият задържания, изтече в социалните мрежи и накара полицейските шефове в града да смъмрят подчинените си и да ги отстранят от работа.

Това обаче предизвика нова вълна от негодувание сред хората.

Те припомнят, че задържаният 25-годишния мъж е криминално проявен, шофирал е след употреба на наркотици. Заловен е след  гонка и стрелба по гумите на колата му от страна на полицията след като на косъм са били избегнати няколко ПТП-та, докато той е карал в насрещното движение рано сутринта. 20 минути след началото на гонката, автомобилът вече е бил извън движение, но преследването не приключва. 25-годишният започнал да тича и да се отскубва от полицаите. Това е моментът, в който те нанасят ударите.

Ето и част от каментарите:

-Защо уволнявате хората които си вършат работата????? А този, надрусания, на всички е ясно какъв е и от кои е!!!!! Докога ще ги толерирате, докога ще живеят на нашия гръб и докога ще са безнаказани?????????????????? А тоя дето е качил видеото, да си помисли, че можеше днес да е жертва на същото безподобно и дрогирано нещо.

-Интересно, ако същият този рецидивист беше разигравал така полицията в САЩ, как щеше да завърши това?

-Да беше пребил и хора по улиците или челни удари, докато кара в насрещното на околовръстното. Да му ръкопляскаме на този надрусан и неправоспособен да шофира клетник. Абсурдни са всички бездействия в тази държава. Срам!!!

-Пак добре, че този надрусан не почерни нечие семейство...Такива шофьори, щом се докаже, че са се качили зад волана след употреба на наркотици, трябва да лежат по десет години автоматично, без право на замяна! Това са потенциални убийци!

-Който е снимал и разпространил клипа, е пълен ***. В България редовите полицаи нямат никакви правомощия да си вършат работата и да ни защитават. Тези граждани, които ни защитават, не е редно да ги отстраняват и подкрепям действията им. Този 25- годишен гамен тепърва ще трупа досие в полицията.

-Браво на полицаите. Каквото е търсил, това е получил. Такива престъпници остават ненаказани, а наказани са полицаите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай