Оставиха Иванчева под домашен арест

Съдът за пореден път й откадза свобода

Оставиха Иванчева под домашен арест | StandartNews.com

Първи въззивен състав на Специализирания апелативен съд остави Десислава Иванчева под домашен арест.

Магистратите оставиха без уважение молбата на бившата кметица на столичния район "Младост" за изменение на мярката й за неотклонение от "домашен арест" в по-лека, съобщават от съда.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

На 6 юли т.г. Апелативният спецсъд я призна за виновна, че е поискала и получила подкуп от 70 000 евро от строителния предприемач Александър Ваклин, за да бъде придвижена преписката му за реализирането на строеж в общината.

Присъдата, която й бе постановена, бе 8 г. затвор при първоначален строг режим на изтърпяване, 15 000 лв. глоба и лишаване от право да заема държавна и общинска длъжност, свързана с упражняване на властнически правомощия за 10 г.

За заместничката й Биляна Петрова съдът определи 7 г. затвор, 12 000 лв. глоба и лишаване от право да упражнява професии в държавния и общинския сектор за 9 г. за това, че е действала като помагач на Иванчева.

Посредникът при искането и предаването на подкупа Петко Дюлгеров също бе признат за виновен като помагач и получи 6 г. затвор, 10 000 лв. глоба и лишаване от право да упражнява професии в държавния и общинския сектор за 8 г.

На първа инстанция спецсъдът осъди Иванчева на 20 г. затвор, Петрова - на 15 г., а Дюлгеров - на 12 г. само за искането, но не и за получаването на подкупа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай