Осмокласник получи 7 г. затвор за жестоко убийство

Бившият ученик от варненска професионална гимназия е извършил престъплението по особено мъчителен начин и с особена жестокост по хулигански подбуди и в съучастие с наказателно неотговорния заради малолетието си Камен

Осмокласник получи 7 г. затвор за жестоко убийство | StandartNews.com

Варненският окръжен съд призна за виновен осмокласника Денис Живков за жестокото убийство на бездомника Красимир Куртев и го осъди на 7 години затвор, съобщиха от съда.

Бившият ученик от варненска професионална гимназия е извършил престъплението по особено мъчителен начин и с особена жестокост по хулигански подбуди и в съучастие с наказателно неотговорния заради малолетието си Камен.

Убийството, което потресе Варна заради жестокостта на двамата извършители - 14-годишния тогава Денис и 13-годишния Камен, бе извършено на 20 срещу 21 януари 2018 г. Жертва на двете момчета стана 53-годишният бивш полицай Красимир Куртев, живял като бездомник на пазарчето в кв. "Владиславово".

Двете момчета пребили от бой мъжа, след което се гаврили с него, а действията им били снимани от друго дете. Смъртта според съдебно-медицинската експертиза е настъпила 7 - 8 часа след побоя, продължил около 45 минути.

Красимир добре разбирал какво се случва с него, свидетелстват експертите. Тежка черепно-мозъчна травма, съчетана с гръдна травма е причината за смъртта на 53-годишния бездомник, по тялото на което съдебните медици установили 6 счупени ребра и счупена гръдна кост.

След като човек прочете заключението на съдебномедицинската експертиза, забравя, че всичко това е извършено от непълнолетен и малолетен заради жестокостта, с която двете деца са убивали, каза вчера представителят на Окръжната прокуратура във Варна.

Законът предвижда за убийство, извършено от непълнолетни, наказание от 3 до 10 години. Постановената присъда на Варненския окръжен съд за Денис е над средния размер. Тя подлежи на обжалване пред Апелативния съд.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай