Още трима арестувани за слуховете за банките

Още трима арестувани за слуховете за банките | StandartNews.com

София. Още трима души са задържани от ДАНС за участие в разпространението на слухове, дестабилизиращи банковата система. 

"На 29.06.2014 г. служители на Държавна агенция „Национална сигурност" здържаха в София три лица – български граждани, които чрез SMS, имейли и телефонни обаждания към граждани в цялата страна са разпространявали невярна информация, уронваща престижа на търговски банки и дестабилизираща банковата система.", се казва в съобщение на сайта на Агенцията.

Вчера органите на реда задържаха двама мъже по същото разследване - един в Русе и един в София. Акцията бе огласена часове след извънредната среща по покана на шефа на ДАНС Владимир Писанчев с вътрешния министър Цветлин Йовчев и главния прокурор Сотир Цацаров. 

Задържаните за разпространяване на слухове, уронващи престижа на банки и дестабилизиращи банковата система, вече са петима.

ДАНС приема сигнали за съобщения, съдържащи невярна и спекулативна информация за състоянието на български банки, на тел. 866 22 11 и на тел. 814 70 95, както и на имейл адрес [email protected].

Работата по случая продължава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай