Сряда,

Осъдиха Цар Киро на 8 месеца затвор

От: Мартина Суботинова -
173
Осъдиха Цар Киро на 8 месеца затвор
A
A
A

Ромсият бос-Кирил Рашков е лишен от свобода за 8 месеца заради държане на живак и на нерегистрирани археологически обекти, съобщиха от ВКС. Решението не подлежи на обжалване.

Първоначално обвинението е за „лишаване от свобода“ за срок от 2 г. и „глоба“ в размер на 10 000 лв. , но поради здравословното състояние на Рашков присъдата е намалена.

В решението на ВКС пише: „Към настоящия момент подсъдимият Рашков е на близо 79 години и страда от сериозни и животозастрашаващи заболявания. По делото е налице обилна медицинска документация, от която се установява, че той страда от сърдечна недостатъчност с прекарани два инфаркта, има тежък диабет с инсулиново изчерпване, хронична бъбречна недостатъчност и хроничната обструктивна белодробна болест. Налице са данни, че се нуждае от лечение в спешен порядък за подпомагане на функциите на сърцето. Всички тези обстоятелства дават основание на касационния състав за извод, че наложените на жалбоподателя наказания не съответстват на изключително тежкото му здравословно състояние и следва да бъдат намалени...“. Поради това ВКС изменя въззивната присъда, като за държането на живак определя наказание от 3 месеца „лишаване от свобода“, а за държането на археологически обекти – 8 месеца „лишаване от свобода“.

В присъдада са участват и други лица: Радослав Петров и Михаил Демерджиев – за държане с цел разпространение на амфетамин и огнестрелни оръжия.


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com