Обвиниха лекаря педофил от Добрич

Престъпната дейност на хирурга е била установена от отдел „Киберпрестъпност“

Обвиниха лекаря педофил от Добрич | StandartNews.com

Д-р Артур Полшиков от хирургичното отделение в добричката болница предстои да бъде привлечен към наказателна отговорност за разпространение на материали със сексуална експлоатация на деца.

Това съобщиха от Апелативната прокуратура. Д-р Полшиков бе задържан рано тази сутрин в дома си от служители на сектор „БОП“ в Добрич към ГД на БОП в МВР, след като е засечен да разпространява порнографски материали от болницата, в която работи по време на нощни дежурства.

Престъпната дейност на хирурга е била установена от отдел „Киберпрестъпност“ в ГД БОП, след като е засечен IP-адрес, от който се теглят и разпространяват файлове, представляващи сексуална експлоатация на деца, някои от които на видима възраст под 14 години.

IP-адресът се оказва на отделение в добричката болница. По работните графици в отделението, списък на лицата с достъп до Wi-Fi-мрежата на болничното отделение е установен като извършител д-р Полшиков.

Престъплението е извършвано в периода от 2 октомври 2019 до 29 февруари тази година чрез интернет, като лекарят използвал електронна система, чрез която разпространил порнографски материали с размер над 16 терабайта.

При претърсване в дома му и в служебния му кабинет в добричката болница са иззети 3 лаптопа. На тях разследващите са установили 1,21 терабайта изтеглени порнографски материали и разпространени над 16 терабайта.

Лекарят, който е с двойно гражданство, е от девет години в България. Районната прокуратура в Добрич му е наложила забрана да напуска страната и му е наложила парична гаранция в размер на 1000 лева. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай