Обрат! Пуснаха Емили Тротинетката на свобода

Не съм престъпница, каза Емили

Обрат! Пуснаха Емили Тротинетката на свобода | StandartNews.com

Районният съд в Пловдив пусна под парична гаранция от 1500 лева Даниел Йорданов, известен като Емили Тротинетката.

На днешното заседание Емили бе доведена с белезници, като отново бе притеснена и повтаряше, че наистина съжалява.

“Искам да се извиня и наистина съжалявам, че участвах в този клип. Изобщо не съм си представяла , че ще се снимам това. Първоначално не бях съгласна , защото ме беше срам. Искам да се извиня на всички. Няма да участвам в клипове и няма да се събирам с такива хора повече, обещавам. Решил съм да запиша икономика във Варна дори. В ареста е ужасно. Там има само убийци и изнасилвачи. Не съм престъпница!”. Това каза в последните си думи Тротинетката, предаде trafficnews.bg.

Служебният ѝ защитник адвокат Анелия Райчева поиска от съда Даниел да бъде пуснат с по-лека мярка - гаранция или подписка. Тя каза, че Тротинетката не се чувства добре в следствения арест, като дори мисли за най-лошото.

“Даниел не се чувства добре в следствения арест, като най-вероятната причина за това е неговото здравословно състояние- физическо и психологично, емоционално. Аз съм представила документи, които потвърждават, че той страда от личностно разстройство и състоянието му не позволява да пребивава в ареста. В крайна сметка това е лице, което няма трайно установени престъпни навици. Престоят му там е повече от месец. Считам, че това започва да се превръща в репресия”, каза пред съдебната зала адвокатката.

Защитата изтъкна, че Емили е мислил за прощални писма към близките си. Тя определя обвиняемия като един изстрадал човек, добро дете. “Това не е престъпник и мястото му не е там”, завърши адвокат Анелия Райчева.

Държавното обвинение обаче бе категорично, че трябва Емили да остане още в ареста. Според прокурора това е единственото лице от тримата обвиняеми, за което има предпоставки, че може да се укрие и да извърши друго престъпление. Той добави, че срокът предвиден в Наказателния кодекс не е нарушен в тази ситуация.

След внимателно изслушване на страните съдът определи, че мярката за неотклонение трябва да бъде изменена в парична гаранция в размер на 1500 лева.

Припомняме, че срокът на досъдебното производство е двумесечен и ако няма внесен обвинителен акт до 5 юни останалите обвиняеми- Чеченеца и Тошо Куката, трябва да бъдат пуснати от ареста.

Тримата имат повдигнато обвинение за хулиганство и до момента две съдебни инстанции прецениха, че трябва да останат в ареста до началото на процеса.

Емили, заедно с Тодор Чалъков-Куката и Петко Караилиев-Чеченеца бяха задържани на 5 април, затова, че на 3 април публикуваха видео, заснето в пловдивски мол, в който държат вързано на каишка като куче момче и му подхвърлят различни предмети.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай