Обрат! Нови загадки около убийството на швейцарския бизнесмен

Прокуратурата отрече да има задържан

Обрат! Нови загадки около убийството на швейцарския бизнесмен | StandartNews.com

Пълен обрат претърпяха всички хипотези около убийството на швейцарския бизнесмен Удо Ланге, след като прокуратурата даде брифинг днес. Така паднаха твърденията, че тялото на Ланге е било местено и преобличано. Оказа се, че задържан по случая няма.

ВИЖ ОЩЕ: Филм на ужасите. Синът на убития швейцарец прегази човек

Доказателствата по делото не установяват обстоятелствата, че тялото на швейцарския бизнесмен е преместено след смъртта му и че той е преобличан, заяви на брифинга наблюдаващият прокурор по случая Аделина Алексиева.

ВИЖ ОЩЕ: Мистерията се разплита. Има задържан за убийството на швейцареца

"Към настоящия момент няма задържано лице във връзка с убийството на швейцарския бизнесмен, тъй като доказателствата, събрани до момента по досъдебното производство не се установява по категоричен начин съпричастие на което и да е било лице. Няма повдигнати обвинения и няма задържани лица по това съдебно производство", добави тя.

По-рано днес bTV и Нова тв съобщиха, че има задържан във връзка с убийството на швейцарския бизнесмен. Двете телевизии се позоваха на свои източници.

„Констатирано е нараняване в белия дроб при огледа на трупа. Възложени са експертизи, от заключенията на които очакваме да разберем как е причинено нараняването и дали то е станало причина за настъпване на смъртта“, добави наблюдаващият прокурор.

В качеството на свидетели са разпитани около 5-6 лица по съдебното производство.

„Работи се по много версии и са назначени голям брой експертизи, които ще дадат яснота относно самата специфика на деянието. И в момента се провеждат процесуално-следствени действия“, обясни директорът на ОДМВР-Перник старши комисар Павел Млеканов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай