Няма закана за убийство срещу журналиста Стоян Тончев

Това съобщиха от прокуратурата в Поморие

Няма закана за убийство срещу журналиста Стоян Тончев | StandartNews.com

От прокуратурата в Поморие провериха сигнал за заплаха срещу журналиста Стоян Тончев и решиха, че няма закана за убийство, съобщиха от държавното обвинение.

Районна прокуратура - Поморие се самосезира по публикации, в които е посочено, че журналистът Стоян Тончев е получил три телефонни обаждания. Той е бил заплашван от женски глас, че "ще бъде намерен" и "пребит".

Статията датира от 20 декември 2019 г. След обажданията и Тончев е заявил в прокуратурата свой сигнал, че е обект на заплахи. 

В разговорите журналистът е бил заплашен с думите: "Ще бъдеш намерен. Малко ти бяха тръбите в главата преди време. Трябва още бой". Жената, отправила заканите, настоявала да бъде свалена определена статия в интернет сайта, администриран от Тончев.

Тончев е приел думите на жената като закани с убийство, като изнудване и като репресия над него, в качеството му на разследващ журналист.

По време на проверката разследващите разпитали и С. Л. Тя е посочила, че прочела коментираната публикация в електронния сайт, администриран от Тончев. 

Първоначално не знаела кой е неговият администратор. Тя признава, че е провела три разговора с Тончев, но отрича да е отправяла закани към него по време на разговорите. Отрича да го е изнудвала да свали публикацията. Сочи, че го е молила да бъде свалена само снимката към публикацията, а не самата статия, тъй като мислила, че нейните близки ще се почувстват разстроени от снимката. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай