Ново решение за Барселонагейт! Разкритието на НАП

Следствие е от прекратяването на разследването

Ново решение за Барселонагейт! Разкритието на НАП | StandartNews.com

Важно решение на НАП, свързано с прекратяването на аферата Барселонагейт.

Националната агенция по приходите (НАП) няма претенции срещу бащата на бившата манекенка Борислава Йовчева - Георги Йовчев, след като той е изплатил 267 171 лв. данък, съобщава Актуално. Според информацията НАП е свалила всички обезпечителни мерки върху негови сметки и имущество.

Това става ясно няколко дни след новината, че покуратурата прекратява делото "Барселонагейт", водено за организирана престъпна група за пране на пари. Софийска градска прокуратура не намери доказателства за извършено престъплението и по-точно за пране на пари, изразяващо се в закупуването на "къщата в Барселона".

Бащата на Борислава Йовчева е платил 267 171 лв. данък, установен от НАП с ревизионен акт за недекларирани 1,7 милиона лева. Това е сумата, апортирана от Йовчев в испанската фирма, собственик на луксозния бутик в Барселона, стопанисван от дъщеря му

Все пак продължава преписката срещу Йовчев, както става ясно от прессъобщението на СГП, в което се говори за "пране на пари относно увеличаване на капитала на испанско търговско дружество".

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Бойко
преди 6 месеца

Ей опасни са пак замазаха нещата с Барселонагейт тоя Бойко бе опасен крадец и мошеник се оказа гласувайте още за него.,...

Откажи
Хост
преди 6 месеца

Мафията си има държава!

Откажи