Нова версия за застреляния от полицай крадец. Майката проговори

Сега трябваше да бъде 12 клас, работеше през лятната ваканция и живееше съвсем спокоен живот, каза тя

Нова версия за застреляния от полицай крадец. Майката проговори | StandartNews.com

Майката на застреляния при преследване от полицията след сигнал за нападение и обир Светльо Младенов поиска справедливо разследване на случая. Според експерти, следствието трябва да установи дали полицаят, който простреля смъртоносно 18-годишния младеж, е можел да действа и по друг начин.

Майката на Светльо разказа, че той никога не е бил агресивен.

„Сега трябваше да бъде 12 клас, работеше през лятната ваканция и живееше съвсем спокоен живот. Светльо никога не е бил обвиняем, никога не е бил заподозрян и никога не е бил задържан“, каза Мария Богданова, майка на убития.

Подробности за инцидента разбира два дни по-късно.

„Патологът ни каза: Вашето дете е починало от прострелна рана в гърба, която има вход в гърба и изход отпред през белия дроб и е починал от кръвозагуба. Просто искам справедливост и този полицай, който искат всичките да награждават: „Защо застреля дете ми като едно куче?“, каза майката.

33-годишният полицай е разказал, че до стрелбата се е стигнало, след като 18-годишният посегнал към чантата си, а служителят на реда решил, че ще извади оръжие, твърдят източници, цитирани от bTV.

Разследването трябва да установи дали униформеният е действал законосъобразно.

„Този полицай действа по сигнал за един път за престъплението и втори път друг сигнал. Този полицай използва целия спектър от правомощия, които има и той трябва да ги използва, защото ако утре се окаже, че той не е действал достатъчно решително, не е пресякъл престъпление, тогава ще има други въпроси“, заяви проф. Калин Гайдаров, бивш директор на института по психология на МВР.

„При всички положение в закона за МВР не се споменава употреба на лично оръжие, има инструкция за използване на оръжие от полицаите и там се говори единствено и само за служебно оръжие“, Филип Гунев, бивш зам.-министър на вътрешните работи.

Междувременно стана ясно, че Софийската районна прокуратура е повдигнала обвинения по друго разследване за грабеж на двете непълнолетни момчета, които бяха задържани при същия случай след преследване от полицията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай