Не жена, транссексуален убил българина в Сиатъл

Имал „психични проблеми“ и в системата на полицията е записано, че е склонен към насилие

Не жена, транссексуален убил българина в Сиатъл | StandartNews.com

Не жена, а транссексуален мъж е обвинен в убийството на българина Станимир Цанков в Сиатъл. В понеделник прокуратурата в града повдигна официално две обвинения срещу 46-годишния Майкъл Лоуел Робъртс – за убийство от първа степен и нападение от първа степен. 

В обвинителния акт пише още, че тя е известна и с името си Джъстин Стефънсън и се идентифицира като жена, съобщава сайтът bg-voice. 

48-годишният Цанков беше намушкан миналата седмица при спор с Робъртс, "която живеела" в небостъргач в центъра на Сиатъл и управата решила да я изгони. Българинът работил като мениджър там. Според полицията Робъртс намушкала и 43-годишна колежка на Цанков. Жената обаче е в добро състояние. 

Съдът в понеделник отмени и гаранцията за Робъртс от 3 милиона долара и по искане на прокуратурата я оставя в ареста, защото и двете обвинения носят потенциално наказание от доживотен затвор. Полицията арестува жената след 6 часа, в които се беше барикадирала в апартамент в сградата.

Според прокуратурата в Кинг каунти, щата Вашингтон, "жената" има и „психични проблеми“ и в системата на полицията в Сиатъл е записано, че има склонност към насилие. Властите са били повикани малко преди 11:30 ч. миналата сряда след сигнал за намушкване. Инцидентът се случил в лобито на сградата – Centennial Apartments, която се намира на 4-о Авеню в центъра на Сиатъл.

Валентин Михайлов е човекът, на когото позвъняват първо от самата сграда минути след инцидента. Той работи в същата компания и е един от най-близките приятели на Станимир. „Обади ми се неговата колежка Стефани, която също е ранена. Каза ми да звънна на жена му, за да й кажа, че е наръган, за да не чуе от някой друг“, каза за сайта на нашите емигранти отвъд Океана Михайлов.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай