Найденов: Божков ни рекетира от 2016 г.

Цветомир Найденов не е подал сигнал тогава, защото е бил на мнение, че органите на реда няма да вземат мерки

Найденов: Божков ни рекетира от 2016 г. | StandartNews.com

Васил Божков ни заплаши с убийство на 12 юни. Дотогава сме имали съвместен бизнес в една фирма и 9 игрални зали. Нашето семейство си има отделен бизнес. Не знаехме какво да правим, за това събирахме доказателства срещу Божков. Това заяви в ефира на Нова тв Цветомир Найденов, бивш съдружник на бизнесмена Васил Божков и човекът, подал сигнал срещу него в прокуратурата. По повод твърденията на Божков, че е имал много контакти с финансовия министър Владислав Горанов, бизнесменът заяви: "Божков никога не е казвал вярна дума, може да лъже и сега". Найденов не очаква нищо от Божков. Те са си разделили бизнеса и е върнал част от игралните зали.

"С Божков никога не сме били приятели, не сме излизали заедно по заведения, не ме е интересувало какво прави. Искам да опровергая един мит - че Божков ни бил създал. Към момента, в който станахме съдружници, фирмата ми вече действаше от 3 години", обясни Найденов. Той разкри, че Божков го е рекетирал още през 2016 година. Найденов не е подал сигнал тогава, защото е бил на мнение, че органите на реда няма да вземат мерки.

Според Найденов, Васил Божков отговаря напълно на описанието на главния прокурор Иван Гешев за поръчителя на пребития разследващ журналист Слави Ангелов. Той обаче нямал доказателства срещу бившия си съдружник.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай