Наши перат пари от кока с диаманти

Обискират пловдивчани по британска операция, арестуват 20 в 4 държави

Наши перат пари от кока с диаманти | StandartNews.com

Пловдив. Мащабна операция срещу престъпна мрежа, свързана с пране на пари, бе проведена в Пловдив по искане на Великобритания. Според непотвърдена информация, заподозрените са правили услуга на голяма международна престъпна организация да изпере парите си у нас. Мръсните средства са придобити от широк кръг престъпления, включително трафик на висококачествени наркотици. Бандитите са действали на територията на Великобритания, Испания и ЮАР. В България операцията е проведена по линия на международното правно сътрудничество, като координацията е осъществена от британската Националната агенция за престъпността. На територията на четирите държави са задържани общо 20 души, чиято съпричастност към престъпната група, разследвана във Великобритания, ще бъде анализирана от британски експерти. Намерени и иззети са около 500 000 британски лири и диаманти на стойност приблизително 100 000 британски лири.

"Операцията не е наша, на Великобритания е, затова не можем да даваме никаква информация", обяви говорителят на окръжна прокуратура в Пловдив Галина Андреева. Тя уточни, че в акцията са участвали служители на НАП, ДАНС и МВР.

Според източници на "Стандарт" в Пловдив няма извършени арести, а са направени само претърсвания на осем адреса. От там са иззети СИМ карти, телефони, флашки и множество документи, включително такива за самоличност на чужди граждани.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай