Наглост! Паркираха и зарязаха джип на плаж във Варна

Макар високопроходим, джипът затънал в пясъка и не успял да излезе

Наглост! Паркираха и зарязаха джип на плаж във Варна | StandartNews.com

Летовници заснеха джип на плаж „Кабакум“ във Варна. В неделя вечерта мощният автомобил с украинска регистрация навлязъл на плажната ивица, изминал 50 метра и стигнал почти до морето.

Макар високопроходим, джипът затънал в пясъка и не успял да излезе. На място пристигнали екипи на полицията, предаде бТВ.

„Установен е собственикът на автомобила – украинска гражданка със статут на продължително пребиваващ в страната чужд гражданин. Съставен е акт, предстои налагане на санкция от 1000 до 3000 лева“, каза ст. инспектор Драгостин Тодоров, „Охранителна полиция“ в 5-то РУ във Варна.

Обяснението на водачката е, че при паркиране автомобилът е поднесъл в зоната на плажната ивица. Жената не е тествана за алкохол и наркотици, тъй като по време на самата проверка не е управлявала автомобила. По думите на полицията тя е била видимо адекватна.

„Според закона трябва да имаме свидетел, който да потвърди управлението на автомобила от водача или да се установи от служителите на МВР“, каза още ст. инспектор Драгостин Тодоров.

Законът за устройство на Черноморското крайбрежие категорично забранява престоя, паркирането и преминаването на пътни превозни средства в зоната на плажните ивици. Изключение са дейности по поддръжка на плажа, както и аварийно-спасителни дейности.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай