Мъж загина, искал да спре верижния сблъсък (ОБЗОР)

54-годишният Димитър бил пометен от ТИР

Мъж загина, искал да спре верижния сблъсък (ОБЗОР) | StandartNews.com

ФОТО: Нова тв

54-годишен мъж от с. Ново Делчево е загиналият в зловещата верижна катастрофа на магистрала "Струма". 25 автомобила се нанизаха една в друга малко след 8 ч. тази сутрин в участъка между Сандански и село Дамяница в посока София. Причина на сблъсъка бе гъстата мъгла и нулевата видимост.

Първо са се ударили кола и микробус, после връхлетели и останалите, останалите автомобили се сблъскали в тях, съобщиха от МВР. Над 14 души са ранени.

Загиналият мъж е бил извън автомобила си, опитвайки се да сигнализира на останалите шофьори, че е станала катастрофа, каза кметът на село Дамяница Атанас Ангелов, цитиран от Канал 3. По думите му, по все още непотвърдена информация, той е бил блъснат от товарен автомобил.

По информация на struma.bg загиналият Димитър К. работи в цех за дограма в Сандански.

"Много хора са пострадали. Катастрофата е с над 20 автомобила“, каза още Ангелов. Той добави, че много жители на село Дамяница са били на мястото на инцидента, за да окажат помощ на екипите при ваденето на пострадалите.

"Почти всеки жител на населеното място има свой роднина или познат, който е участвал в катастрофата и затова всички отидохме на място и оказваме помощ“, допълни Ангелов.

Всички пострадали при верижната катастрофа на АМ „Струма“ вече са извадени от автомобилите, докладва инж. Георги Пармаков, директор на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението“ - Благоевград. По думите му те се транспортират с линейки в болниците в Петрич и Сандански.

Инж. Пармаков отбеляза, че към момента не е установен точният брой на автомобилите, както и на пострадалите. Според него става дума за между 20 и 25 автомобила. Той посочи, че всички автомобили са обезопасени и няма опасност от пожари. На място има 4 пожарни екипа от Благоевград, Петрич и Сандански.

Заради гъстата мъгла видимостта в района е била под 10 метра, каза и кметът на Сандански Кирил Котев. Според него са катастрофирали 25 коли.

Обходният маршрут на АМ "Струма“ в участъка Ново Делчево - Сандански е през пътен възел „Ново Делчево" – Рибник – път I-1, съобщи Агенция "Пътна инфраструктура“. Движението при км 150 на АМ "Струма“ в посока София, където стана верижната катастрофа, остава ограничено. В участъка между град Кресна и село Ново Делчево движението е спряно и в двете посоки. Шофьорите могат да използват алтернативен маршрут по главен път Е-79. На места все още има гъста мъгла, поради което полицията в Благоевград апелира за повишено внимание.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай