Мъж задигна лекарства за над 200 хил. лв.

Това било третият обир на престъпната група

Мъж задигна лекарства за над 200 хил. лв. | StandartNews.com

Пробили дограмата на аптеката с бормашина

Криминалисти от софийската полиция задържаха мъж, задигнал лекарства за над 200 хил. лв. от три аптеки. Престъпникът бил арестуван непосредствено след обир на аптека в Сливница.

Последната кражба станала в нощта срещу 2 октомври. Той и другарите му пробили дограмата на аптеката с бормашина, след това заглушили СОТ-а и задигнали лекарства за над 35 хил. лв. "Касата дори не е отваряна, а козметика не е задигана", разказа собственичката на обекта Иман Андреева. Тя посочи, че това е трета кражба в нейна аптека. Първата била на 28 януари т.г. Ударената тогава аптека била същата, която и сега.

При първия обир апашите задигнали лекарства за 18 хил. лв. На 8 март пък била най-прецизната им кражба - обрали аптеката на жената в Божурище и задигнали всички лекарства в нея.Стойността им на едро била 150 хил. лв.

При обира в Божурище апашите дори не разбили нищо - знаели кода на алармата и го въвели. Успели да блокират и охранителните камери, както и при другите два обира. Отново не посегнали на козметиката.

Групата е набелязвала аптеките, като им е слагала лепенки.

Андреева е убедена, че задържаният извършител не е действал сам. От полицаи и прокурори разбрала, че мъжът и другарите му са отговорни и за предишните обири. Тя е благодарна на полицаите от ОД на МВР - София и на техния директор старши комисар Николай Спасов за бързата реакция при последния обир и се надява и съучастниците на арестувания да бъдат заловени.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай