МВР: Спор за паркомясто довел до престрелката

МВР: Спор за паркомясто довел до престрелката | StandartNews.com

До момента са установени 30 лица, участвали в инцидента. 7 са задържани

Битов скандал стои зад снощната стрелба в курорта Слънчев бряг- спор за паркомясто. При него бе ранен Митьо Очите, а един човек загина. Това съобщи пред БНТ главният секретар на МВР Георги Костов.

Снощи първо е възникнал скандал за паркомясто между мъжа, който живее на семейни начала с дъщерята на Митьо Очите и собственика на заведението "4You", в което е станала престрелката, обясни той.

До момента са установени 30 лица, участвали в инцидента, уточни Костов. Седем души са задържани. Има вероятност сред тях да извършителят на убийството на един от охранителите на Димитър Желязков.

Стреляно е както с бойно, така и с газово оръжие. Най-вероятно е имало стрелба и от двете групи, добави главният секретар на МВР.

Състоянието на Митьо Очите е стабилизирано, но все още е критично, обявиха лекарите от болницата в Бургас. Следващите 24 часа ще са решаващи. 

„Няма данни за пострадали туристи, случайно преминаващи в района на Слънчев бряг", уточни Георги Костов. „Колегите от ОДМВР – Бургас след получаване на сигнала изключително бързо са наситили района с полицейски сили в следствие, на което са задържани двама въоръжени млади мъже. Единият, от които е от групата на Желязков, а другият е от групата на собственика на заведението, който е вероятният извършител на убийството", каза по-късно пред БНР Костов.

И увери, че към момента в Слънчев бряг има достатъчно полицейски сили, които внасят необходимото чувство за сигурност у туристи и посетители в района.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай