МВР провежда акция около Столична община и Общинска банка

МВР провежда акция около Столична община и Общинска банка | StandartNews.com

София. МВР провежда акция в района на Общинска банка и Столична община. Тя е свързана с досъдебно производство, коментираха от полицията.

 

Сутринта в 9.30 ч. в общината са дошли прокурори от Софийска градска прокуратура и са поискали достъп до документите на общината, каза кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя е наредила на главният секретар на общината Ралица Стоянова да им осигури достъп до документите. 

 

2 полицейски джипа са паркирани пред Общинска банка. Кметът не свързва присъствието на полицейските коли с документната проверка, извършвана от прокуратурата. "Ние им съдействаме максимално, с желанието на доброволно предаване на документация, пълен достъп до документация, така че колегите ще съдействат, нека си свършат работата", добави градоначалникът уточни, че разговора с представителите на СГП не засяга Общинска банка.

 

До момента не е ясно дали акцията е свързана с разбития преди дни канал за трафик на кокаин. Проверката по случая с наркоканала продължава, каза по-рано днес главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

 

Междувременно около 12.40 ч. пред Столична община пристигна група от 15-ина протестиращи с плакати "Вице-Винету = вице-кмет". Те се представиха като "Гражданска инициатива за нов обществен договор" и обвиниха кмета Йорданка Фандъкова, че е допуснала катун в центъра на София. "Сега е ясно, че културна столица на Европа ще имаме на кукуво лято", заявиха протестиращите. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай