Вторник,

МВР-чадър! Пазели Семерджиев на високо ниво

От: СТАНДАРТ -
1565
МВР-чадър! Пазели Семерджиев на високо ниво
A
A
A

Георги Семерджиев – дрогираният шофьор, който прегази с джипа си две млади жени на столичния бул. „Черни връх”, е бил пазен от десетки полицаи. Това установи проверка на МВР, чиито резултати бяха оповестени в понеделник от ресорния министър Иван Демерджиев. По случая ще има и дисциплинарни уволнения на служители от системата.

Криминалистът Иван Савов коментира в студиото на Нова тв,  че протекциите над Семерджиев са били на по-високо ниво в йерархията на МВР.

„Това е много голямо петно върху системата на МВР и върху полицията в частност”, смята експертът в сферата на сигурността. По думите му обаче това е само върхът на айсберга и най-лесното, което е можело да се констатира.

„Да кажем, че полицаите са виновни. Не ги оправдавам в никакъв случай, но според мен наистина тук е имало протекции от по-високо”, твърди Савов.

Иван Савов каза още, че военният прокурор, за когото стана ясно, че веднага след катастрофата е бил на мястото на инцидента, се е опитал да укрие нещо. По думите му вероятно става въпрос за мобилен телефон или друга улика, която би могла да свърже Георги Семерджиев с определени лица.

Той е категоричен, че по време на огледа на местопроизшествието е нарушен процесуалният ред. Преди криминалистите там са били въпросният военен прокурор, а по-късно и Симона Радева.


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com