Момичето, блъснато във Варна, остава в кома

21-годишният шофьор беше задържан и се очаква днес да бъде гледана мярката му

Момичето, блъснато във Варна, остава в кома | StandartNews.com

Остава критично състоянието на 14-годишното момиче, което беше блъснато от кола на спирка на градския транспорт във Варна. При инцидента пострада нейна съученичка, с която са отивали на училище, както и мъж, и жена. 21-годишният шофьор беше задържан и се очаква днес да бъде гледана мярката му, съобщи NOVA.

Предстои да бъде направена и автотехническа експертиза, да бъдат иззети камерите в района, както и информацията от видеорегистратора на автомобила. Шофьорът е имал книжка от 3 години. Във въпросната сутрин се прибирал от нощна смяна. От полицията заявяват, че младият мъж не е имал до момента сериозни нарушения зад волана.

„Имаме предложение – незабавна инспекция на всички места, където има опасност от пътни инциденти”, заяви Ивайло Желязков от Института за пътна безопасност.

„На около 150 метра има светофар, мисля, че този участък не е опасен”, коментира Деян Жейнов, собственик на автошкола. Въпреки това, ако е имало колчета на спирката, нямало да се стигне до толкова тежки последствия. Той изрази съмнение, че скоростта е била висока.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай