Млад мъж се бори за живота си след жестока гавра

Спорът между двама работници от ромски произход възниква около 4:00 часа на 20 юни

Млад мъж се бори за живота си след жестока гавра | StandartNews.com

За живота си се бори млад мъж след наранявания с пистолет със сгъстен въздух. Инцидентът е станал по време на нощна смяна в голямо производствено предприятие, след спор между колеги, уточнява бТВ.

Спорът между двама работници от ромски произход възниква около 4:00 часа на 20 юни.

Районният прокурор Мина Грънчарова обясни, че между двамата възниква спор, който ескалира в гавра, при която е използван пистолет за сгъстен въздух. Според районния прокурор има и свидетели, които не са се намесили.

Мина Грънчарова заяви, че извършителят е установен, но още не е задържан. Тепърва ще се прецени каква мярка да бъде взета спрямо него.

Водят се разпити, изискват се записи от камери и се назначават експертизи.

„31-годишният пациент е опериран по спешност. Той е с вътрешни разкъсвания. Добрата новина към тази сутрин е, че състоянието му е относително стабилно“, обясни д-р Валентин Вълчев, който е заместник-директор на МБАЛ-Ямбол.

Бащата на пострадалия мъж Асен Куртев заяви, че синът му не е имал вражда с нападателя. „Искаме да има справедливост“, добави бащата.

Брат му Михаил Куртев допълни, че иска справедлива присъда. "Той вече е половин човек. Съсипаха му живота. Един литър вода няма да може да вдигне", добави той.

„На 20 юни по време на нощната смяна възниква конфликт между двама служители. Единият от тях е пострадал. За случая незабавно са уведомени съответните институции. Разследващите органи също са сезирани. Работодателят провежда дисциплинарно производство за привличане на виновните лица към отговорност. Пострадалият е откаран в областната болница в Ямбол. За него са положени всички необходими грижи“, заявиха от фирмата-работодател.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай