Мистерия! Синът на покоен руски дипломат загина в "Бояна"

Той е бил открит в безпомощно състояние от приятелката си

Мистерия! Синът на покоен руски дипломат загина в "Бояна" | StandartNews.com

Млад мъж, син на покоен руски дипломат и официален вносител на автомобилите "Lada" за България - Алексей Стадницкий, почина в своя дом в квартал "Бояна" във вторник сутринта при неясни обстоятелства, съобщава "Уикенд". Близките му подозират, че той е употребил опасна комбинация от наркотици – фентанил, примесен тайно и без неговото знание в розов кокаин, известен като "туси".

През изминалата година, дрогата "туси" (2С) стана изключително популярна дрога сред богаташите в София, въпреки високата цена от 300 лева за грам. Тази смес от кокаин, кетамин и кофеин обаче често се допълва с фентанил в някои нарколаборатории, тъй като този наркотик е значително по-евтин от останалите. Проблемът с фентанилът е, че може да предизвика смърт в рамките само на няколко минути, като блокира центъра на дишането в мозъка.

Смята се, че именно приемът на фентанил е вероятната причина за мистериозната смърт на Виктор Стадницкий, известен с прякора си Витя Руснака. Тялото на младежа беше открито безжизнено, но все още с пулс от близки в неговия дом във вторник сутринта. Спешният екип на "Бърза помощ" е пристигнал бързо, но опитът да го реанимират е бил неуспешен и той починал в дома си.

Според непотвърдена официално информация Виктор е бил открит в безпомощно състояние от приятелката си, която е бременна в 5-ия месец. Младата жена е изпаднала в шоково състояние след трагедията и с нея работят психолози. Макар все още да няма официална констатация от „Съдебна медицина“, че Витя Руснака е издъхнал след прием на фентанил, опечалените му близки са убедени, че той си е отишъл от дрогата убиец.

Витя Руснака беше сред популярните бохеми в София още от края на 90-те години на миналия век. През есента на 2016 г. Витя беше настанен за кратко в психиатрия под давление на баща му  Алексей, след като се самопростреля в крака след бурна алкохолна оргия.

В последните няколко години от живота си Витя Руснака даваше вид, че е скъсал с бурното си минало - подхвана успешен бизнес с криптовалути и дигитални софтуерни приложения.

За последно за Витя се чу през есента на 2021г., когато лъскавото му „Ламборджини Хуракан“ на стойност над 650 000 лева беше помляно пред очите му пред ресторант „Старата круша“ в Бояна.

Тогава Витя паркирал спортния звяр пред заведението на ул. „Беловодски път“, но на отсрещния тротоар, за да му е непрекъснато под око автомобилът, докато обядва. Залисан шофьор на скромно „Ауди“ обаче се е вряза в издадената напред дясна предница на Ламборджинито и я нагъна като хармоника. „Това беше най-скъпият обяд, който съм плащал през живота си“, коментира шеговито инцидента в профила си в инстаграм Виктор Стадницкий.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай